“Бізнес не вдався”: в Одесі затримали інтернет-шахрайку

Поліція закликає не пересилати передплату неперевіреним продавцям

Одеські правоохоронці виявили та затримали місцеву мешканку, яка використовувала соціальні мережі для продажу неіснуючих електросушарок для взуття. Слідство повідомило жінку про підозру у скоєнні шахрайства, за що їй може загрожувати штраф або позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У січні цього року одеситка розмістила оголошення на інтернет-платформі про продаж електричних сушарок для взуття за 500 гривень. За тиждень її пропозицією зацікавились четверо жінок та двоє чоловіків. Протягом листування "продавчиня" обіцяла надіслати товар після повної передплати. Однак, отримавши гроші та фото квитанцій від клієнтів, зловмисниця відключалася та блокувала їхні номери.

У результаті цієї афери вона ошукала шестеро містян на суму 3000 гривень. Потерпілі звернулися до поліції, і правоохоронці вжили заходів для встановлення особи та місцеперебування шахрайки.

Підозрюваній повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, що кваліфікується як шахрайство. Жінці загрожує серйозна відповідальність – штраф, виправні роботи, обмеження волі або позбавлення волі.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися