В Одеській області лікар продавала довідки про інвалідність

Лікар з Одещини допомагала чоловікам ухилятись від військового призову

Правоохоронні органи Одеської області розкрили корупційну схему, де лікар вимагала 1 800 доларів за підтвердження інвалідності для одного з пацієнтів. За скоєне жінці загрожує серйозне покарання від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Спільна операція слідчих ГУНП та Служби безпеки України виявила, що лікарка, використовуючи своє службове становище, надавала фальшиве підтвердження інвалідності пацієнтові. Жінка вимагала хабар у розмірі $1800, обіцяючи позитивне рішення комісії лише за умови отримання грошової винагороди.

Після того, як пацієнт виконав всі вимоги лікарки, перерахувавши зазначену суму на її рахунок, правоохоронці провели обшук у її кабінеті та вилучили не лише гроші, а й медичну документацію.

Начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області, Вадим Зелінський, заявив, що лікарці пред'явлено підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою. Такі дії можуть призвести до штрафу або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися