На Одещині шахрай “продавав” бездротові навушники

В Одеській області викрили шахрайську схему

Поліцейські з Одеського району викрили місцевого мешканця в системі обману щодо продажу неіснуючих бездротових навушників, завдавши потерпілим збитків у розмірі шість тисяч гривень. Шахраївська схема виявлена та задокументована співробітниками Одеського районного управління поліції № 2. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Житель села Вигодянської сільської громади створив оголошення на популярному сайті, в якому пропонував бездротові навушники за 1000 гривень. Заманливі фотографії були взяті з Інтернету. Протягом тижня зловмисник отримав кошти від 12 громадян з різних регіонів України. При спілкуванні з громадянами він повідомляв, що працює за переоплатою 50 %. 500 гривень просив перерахувати на його банківський рахунок. Після отримання грошей чоловік припиняв відповідати на повідомлення та блокував номери телефонів.

Поліція вже затримала зловмисника та вилучила його мобільний телефон, на якому була інформація, що підтверджує його злочин. Повідомлено про підозру у скоєнні шахрайства, що передбачено Кримінальним кодексом України. Шахраївцеві загрожує великий штраф, виправні роботи, обмеження волі або позбавлення волі.

picture

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися