На Одещині батько систематично знущався з 13-річної доньки

Підозрюваному з Березівщини загрожує до двох років ув'язнення

Житель Березівщини опинився під обвинуваченням у домашньому насильстві над власною 13-річною донькою. За такі дії йому загрожує позбавлення волі на строк до двох років. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Чоловік, мешканець Андрієво-Іванівської територіальної громади, вже неодноразово привертав увагу правоохоронців через факти домашнього насильства щодо своєї старшої дитини. У сім'ї чоловіка п'ятеро дітей, найменшій з яких всього рік. Під впливом алкогольного сп'яніння чоловік систематично ображав свою доньку, вчиняючи фізичне та психологічне насильство. Навіть дії матері, яка заступалася за дитину, не зупиняли агресора.

Правоохоронці неодноразово притягували його до відповідальності за адміністративні правопорушення, але суд накладав лише штрафи. Через систематичні порушення чоловіка, поліція попереджала його про можливі кримінальні наслідки, якщо не припинить насильство.

За останньою скаргою на агресивну поведінку батька слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Начальник Березівського районного відділу поліції, Микола Древов, зазначив, що зібравши достатньо доказів, правоохоронці повідомили фігуранта про підозру у систематичному фізичному та психологічному насильстві щодо доньки. За цим злочином передбачено покарання у вигляді громадських робіт, арешту, обмеження волі чи позбавлення волі.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати факти домашнього насильства і, у випадку потреби, терміново звертатися за допомогою до поліції або телефонувати на спецлінію "102". Існує також цілодобова гаряча лінія для консультацій та підтримки, яка забезпечує допомогу у випадках домашнього насильства, за номером 1547.

Нагадаємо, два мешканці Березівського району отримали вирок суду через випадки домашнього насильства. Обох визнано винними за всіма пунктами обвинувачення, і кожен із них отримав покарання у вигляді двохсот годин громадських робіт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися