СБУ затримали агента РФ, який шпигував за кораблями ЗСУ

Розвідка виявила та зупинила загрозу ракетно-дронових атак на прифронтову частину півдня України

Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Пріоритетом для зловмисника були не лише військові кораблі, але й координати сухопутних підрозділів ЗСУ, особливо тих, що залучені до операцій на лівобережжі Херсонської області. Йому потрібно було надати ці дані для підготовки ракетно-дронових атак.

Спецслужби вчасно виявили та нейтралізували загрозу, розкривши дії російського інформатора на початковому етапі. Це дозволило захистити дислокації підрозділів ЗСУ та задокументувати злочинну діяльність фігуранта. Затримання відбулося в його власному місці проживання.

Згідно із слідством, співробітником агресора виявився місцевий житель, якого залучили до співпраці на початку року через його публікації, в яких він висловлював підтримку війни проти України.

Після відпрацювання ворожих завдань фігурант передавав інформацію представникам російських спецслужб. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон із доказами його шпигунської діяльності.

Відомості про підозру фігуранту були оголошені за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про Збройні Сили України в умовах воєнного стану). Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Джерело: https://t.me/SBUkr/11244


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися