На Одещині затримали чоловіка, який продавав гранати: деталі справи

Під час обшуку в будинку правоохоронці виявили сотню набоїв калібру 7,62 мм

В Одеській області викрили жителя Подільського району у незаконних оборудках з бойовими припасами. Чоловіка затримали на гарячому під час того, які він продав чергову гранату та отримав дві тисячі грн за “товар”.  Йому вже повідомили про підозру та помістили під варту. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.

Крім того. правоохоронці вилучили у правопорушника корпус гранати із запалом та гроші, отримані від "клієнта". Крім того, під час проведеного обшуку в будинку поліцейські виявили сотню набоїв калібру 7,62 мм.

За попереднім висновком вибухотехніків поліції, правопорушник збув корпус ручної наступальної гранати та ударно-дистанційний запал.

“Ми затримали фігуранта в процесуальному порядку і під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України. Йдеться про носіння, зберігання, придбання та збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно із чинним законодавством, правопорушнику загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. В ході слідства ми встановлюватимемо походження бойового припасу та набоїв”, - повідомив начальник відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Олександр Табаков.

“Коментарі” писали, що на Одещині чоловік постане перед судом за незаконне поводження з гранатою. Наразі поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно правопорушника, який приніс додому небезпечну знахідку, наражаючи на небезпеку себе та оточення. Про це повідомили в Головному управлінні національної поліції в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися