На Одещині затримали коригувальницю вогню: яке покарання чекає на агентку РФ

Ворожим інформатором виявилась мешканка Чорноморська

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти мешканки Чорноморська за незаконне розголошення інформації про розташування Збройних Сил України. Агентці РФ загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За результатами слідства, жінка влітку 2023 року через месенджер Telegram передавала співробітникам російської розвідки дані про розташування військ та техніки ЗСУ у Чорноморську та іншій частині Одеської області. Вона також надавала інформацію про військовослужбовців, що перебували у різних адміністративних будівлях.

Зловмисниця використовувала скриншоти з карти міста, взяті з сервісу Google Maps, де були позначені точні координати розташування військових підрозділів.

Наразі вона знаходиться під вартою. Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні було проведено співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися