На Одещині посадовець брав хабарі з перевізників зернових: деталі корупційної схеми

Експосадовець Укртрансбезпеки постав перед судом за побори

Старший державний інспектор Управління Укртрансбезпеки в Одеській області опинився перед судом через систематичні побори з перевізників зернових. Обвинувальний акт від прокуратури Одеської області свідчить про факти отримання експосадовцем хабарів. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Слідство виявило, що держінспектор організував корупційну схему, за допомогою якої отримував неправомірну вигоду за безперешкодний пропуск перевантажених транспортних засобів. Вартість "тарифу" складала 1000 гривень за одну машину, і за цю суму експосадовець пропустив 22 вантажівки з зерном оминаючи габаритно-вагові комплекси "Укртрансбезпеки".

Держінспектора затримали у січні 2024 року під час одержання чергового хабаря у сумі 7 тис. грн, ще 15 тис. грн він одержав раніше, наприкінці грудня минулого року. Наразі обвинуваченого звільнено з посади, – йдеться в повідомленні. 

Яке покарання чекає на посадовця

Прокурори до суду обвинувальний акт стосовно старшого державного інспектора Управління Укртрансбезпеки в Одеській області за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, прокуратура повернула державі цілісний майновий комплекс ДП “Укрспецобладнання” вартістю 270 млн грн. Так, Одеська обласна прокуратура домоглася в апеляційному порядку розірвання договору оренди. Зазначимо, що між Регіональним відділенням Фонду держмайна України по Одеській області та підприємством укладено договір оренди цілісного майнового комплексу площею понад 17 тис. м кв строком на 15 років. Проте орендар свої обов’язки щодо сплати орендної плати належним чином не виконував та заборгував державі значну суму коштів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися