"Купити раків дешево": на Одещині розкрили шахрайську схему

Зловмисник, який вже мав судимість за серйозні злочини, використовував інтернет для шахрайства, обіцяючи покупцям неіснуючих раків

Працівники Ізмаїльського районного відділу поліції виявили, що чоловік, вирішив застосувати свої шахрайські здібності в інтернеті. За п'ять днів він ошукав десятеро громадян, обіцяючи їм купити живих раків за 700 гривень за кілограм. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Покупці, перераховували гроші, але раків так і не отримували. Усі потерпілі звернулися до поліції, виявивши загальні збитки у розмірі вісім тисяч гривень.

В ході розслідування правоохоронці вилучили у зловмисника банківську карту та мобільний телефон із доказами його причетності до цього шахрайства. Чоловік визнав свою провину та пояснив, що хотів легких грошей.

Правопорушникові загрожує штраф або обмеження волі. Наразі триває досудове розслідування під наглядом Ізмаїльської окружної прокуратури. Громадян закликають бути обережними при онлайн-покупках і надавати перевагу післяплаті, уникаючи передоплат.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися