Сховали в кишенях три мільйони: одеські митники затримали іноземців

Одеські митники запобігли незаконному вивезенню з України валюти

Подорожуючи через пункт пропуску "Старокозаче", громадянин та громадянка Молдови намагалися вивезти з України без декларування понад 3 мільйони гривень, проте митники завадили їхнім планам. Про це повідомляє Державна митна служба України. 

Пара обрала "зелений коридор" для митного оформлення, стверджуючи, що у них немає товарів, які потребують декларування або заборонені до переміщення. Однак під час огляду виявили, що в кишенях одягу кожного з них містяться по 50 тис. доларів США.

Згідно з законодавством, фізична особа може ввозити або вивозити готівку до 10 000 євро без декларування митному органу. Виявлена сума перевищувала цей ліміт і складала понад 3 млн гривень за курсом Національного банку України.

Митники склали протоколи за порушення частини 1 статті 471 Митного кодексу України та вилучили надлишок готівкової валюти. Такі дії спрямовані на запобігання фінансовим порушенням та збереження законності в митних переходах.

Нагадаємо, на Одещині  митники знайшли приховані прикраси в автобусі, який повертався зі Стамбулу. Інцидент трапився в пункті пропуску “Орлівка”. Під час спільного з прикордонниками огляду транспортного засобу митники виявили майже 200 одиниць прихованих ювелірних виробів.

Крім того, Київська митниця вилучила рідкісну гарднерівську порцеляну, яка була виготовлена в 19-20 століттях. Було кілька спроб пересилання за кордон у міжнародних відправленнях трьох рідкісних скульптур порцелянової фабрики Гарднера, вартістю 400 тисяч гривень. Ці порцеляни мають культурну цінність.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися