Вкрав 50 тисяч доларів: в Одесі СБУ затримала рецидивіста

Гроші підприємець мав направити на потреби ЗСУ

На підприємця, що віддавав значну суму коштів на потреби Збройних Сил України, напали під час спроби передачі 50 тисяч доларів. Правоохоронці виявили та затримали зловмисника, який використовував підроблене посвідчення працівника СБУ для вчинення злочину. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Співробітники слідчого управління ГУНП в Одеській області та Головного управління внутрішньої безпеки СБУ виявили, що одесит готується до нападу на благодійника. Нападник має інформацію, що підприємець зібрав значну суму для військових.

Детально підготувавшись, злочинець чекав, коли чоловік вийде з будинку, а тоді приставивши зброю до голови та пригрозивши, зірвав сумку з плеча і втік.

При обшуку у затриманого вилучено гроші, пістолет, газовий балончик, маску та інші предмети, які цікавлять слідство. Зловмисник, що вчинив напад, використовував підроблене службове посвідчення СБУ.

Затриманому, 37-річного раніше судимому за розбій одеситу, повідомили про підозру у розбої, здійсненому в умовах воєнного стану. За цей злочин йому загрожує позбавлення волі від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна. Суд визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також розглядається питання внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей за ознаками незаконного носіння, зберігання та розповсюдження вогнепальної зброї без дозволу, яке карається законом.


Нагадаємо, в поліції повідомили, що іноземець, який скоїв за розбійний напад в Одесі, отримав обвинувальний вирок суду. За доказами поліцейських правопорушника засудили до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися