Посадовиця з Одещини переплатила за шкільний автобус 300 тисяч

Придбаний шкільний автобус на 300 тисяч гривень дорожчий за ринкову вартість

Після проведення досудового розслідування виявлено, що начальниця відділу освіти сільради Подільського району не забезпечила належний контроль за процедурою відкритих торгів на закупівлю шкільного мікроавтобуса JAC SUNRAY. Це недбале ставлення призвело до переплати понад 300 тисяч гривень за транспортний засіб. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

За даними поліції, на закупівлю автобуса з бюджету було виділено 2045100 гривень, проте ціна, узгоджена при укладанні договору, перевищувала ринкову на майже 310 тисяч гривень. Внаслідок цього, службовець обвинувачується у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що призвело до значної шкоди державним інтересам.

Подільська окружна прокуратура вже висунула обвинувачення за статтею 367 Кримінального кодексу України, і справа направлена до суду. Порушниці загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, підприємець, який взявся за капітальний ремонт шкільного укриття у Хаджибейському районі Одеси, став об'єктом кримінального розслідування. За даними прокурорів Малиновської окружної прокуратури Одеси, йому оголошено підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні.Підрядник, виконуючи роботи, не лише не виконав їх в повному обсязі, а й суттєво завищив вартість ремонту, порушуючи при цьому проєктно-кошторисну документацію. У результаті таких порушень безпідставно перераховано понад один мільйон гривень на рахунок підприємця, який став об'єктом уваги правоохоронних органів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися