Одеситка шпигувала за ВМС: їй загрожує довічне ув'язнення

В Одесі затримали інформаторку РФ

Прокуратура оголосила про підозру мешканці Одеси у державній зраді. За даними слідства жінка розвідувала місця дислокації ВМС ЗСУ для російських спецслужб. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури. 

За отриманою інформацією, підозрювана, маючи проросійські погляди, співпрацювала з представниками російської військової розвідки.

Жінка збирала та передавала координати розташування особового складу і техніки Військово-Морських Сил ЗСУ та їх об'єктів на узбережжі Одеси. Також вона фіксувала та передавала інформацію щодо наслідків ворожих обстрілів міста.

Отримані дані інформаторка надсилала своєму куратору - начальнику розвідгрупи відділу планування та застосування управління координації діяльності росгвардії в м. Севастополь, який має позивний "ВУДМЕН".

На прохання прокурора, для підозрюваної було обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою

Яке покарання чекає за держзраду

Мешканці Одеси повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися