Житель Одещини вигадав шахрайську схему на продажі авто: деталі

Чоловік виставив на продаж авто, якого в нього не було

Правоохоронці подали до суду обвинувальний акт у справі щодо мешканця Подільського району, який шахрайським шляхом забрав 15 тисяч гривень у мешканця Запоріжжя. За цими обвинуваченнями йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Зловмисник використовував соціальні мережі для розміщення оголошення про продаж легкового автомобіля "ВАЗ-2106" за 15 тисяч гривень, якого насправді у нього не було. Він вклав фото з інтернету та вказав власні контактні дані. Потенційний покупець із Запоріжжя перерахував 3 тисячі гривень авансу, але згодом став жертвою винахідливого шахрая.

Зловмисник вимагав ще 4 тисячі гривень під виглядом оплати за транспортний засіб, а далі витягував гроші, називаючи причини, такі як "пальне" та "ремонт". Після отримання загальної суми в 15 тисяч гривень, він втратив інтерес до "продажу" і зник, блокуючи номер телефону потерпілого.

Громадянин, розуміючи, що його обманули, звернувся до поліції. Співробітники встановили місце проживання шахрая на Одещині та направили матеріали для подальшого розслідування. З'ясувалося, що зловмисник мав непогашену судимість за крадіжку.

Зараз справа перебуває на розгляді суду, а обвинувальний акт вже направлено до суду для прийняття відповідного рішення. Такі дії  караються штрафом від 51 до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі строком до трьох років.

Нагадаймо, у центрі Одеси правоохоронці оперативно викрили чоловіка, який під впливом алкоголю заволодів чужим автомобілем. Це вже не перший раз, коли затриманий порушував закон, і тепер йому доведеться відповісти за свої дії перед законом.

Також жителя Березівщини викрили поліцейські в незаконному заволодінні автомобілем товариша, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди. Правоохоронці швидко розслідували справу та застосували запобіжні заходи до п'яного порушника.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися