Винний, але на волі: на Одещині суд за домашнє насильство призначив чоловіку іспитовий строк

На Одещині чоловік систематично знущався з дружини

На Березівщині суд виніс обвинувальний вирок проти чоловіка, який систематично здійснював домашнє насильство над своєю цивільною дружиною. Під час алкогольного сп’яніння він ображав, підштовхував та принижував її. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Чоловік визнаний винним за всіма обвинуваченнями і отримав один рік позбавлення волі з іспитовим строком. Його дії були систематичними та призвели до психічних страждань та погіршення якості життя потерпілої.

Поліція реагувала на повідомлення жінки та складала протоколи за фактами насильства. Після чергового звернення жінки до поліції, правоохоронці розпочали провадження за фактом систематичного вчинення домашнього насильства, що кваліфікується статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

Тепер засудженому доведеться з`являтися до уповноваженого органу з питань пробації, а порушення обов’язків може призвести до збільшення терміну покарання.

Вкотре наголошуємо: якщо ви стали жертвою чи свідком домашнього насильства, звертайтеся до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію "102". Крім того, цілодобову психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації потерпілі можуть отримати за номером Національної безкоштовної "гарячої лінії" 116-123 та номером Урядової "гарячої лінії" 15-47, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, два мешканці Березівського району отримали вирок суду через випадки домашнього насильства. Обох визнано винними за всіма пунктами обвинувачення, і кожен із них отримав покарання у вигляді двохсот годин громадських робіт.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися