Агент РФ шпигував за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту

На зрадника чекає довічне ув'язнення

Служба безпеки України викрила агента воєнної розвідки Російської Федерації, який активно збирав інформацію про розташування та рух українських військових суден біля Одеського морського порту. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Під час спецоперації, яка відбулася в Запоріжжі, було затримано особу, яка діяла на користь ворога та намагалася здійснювати розвідувальну діяльність стосовно переміщення та дислокації українських військових кораблів.

Особливий інтерес російського агента був прикутий до точок базування та маршрутів виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів Збройних Сил України.

Під час виконання вантажних перевезень міжрегіонального характеру, агент намагався отримати розвіддані для російських замовників.

Завдяки розкриттю цієї шпигунської діяльності вдалось вчасно запобігти можливим негативним наслідкам для обороноздатності України.

Затриманий російський агент був "на гарячому", коли він намагався зібрати інформацію про рух кораблів Збройних Сил України біля Одеського морпорту.

Наразі він перебуває під вартою, а йому загрожує довічне ув'язнення за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану згідно з кримінальним законодавством України.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/8847


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися