Розкрадання на закупівлі палива для ЗСУ: Одеські поліцейські викрили злочинну групу

Злочинна група привласнила понад 300 тисяч бюджетних коштів

У результаті розслідування організованої злочинної групи, правоохоронці виявили факти розтрати коштів на закупівлю твердого палива для Збройних Сил України (ЗСУ). Двом працівникам Одеського квартирно-експлуатаційного управління та приватному підприємцю вже пред'явлено підозру. За цим злочином їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Співробітники слідчого управління ГУНП в Одеській області разом з Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції України розкрили схему, в якій начальниця паливної групи Одеського квартирно-експлуатаційного управління спільно з іншими причетними особами заволодівши бюджетними коштами, призначеними на покупку палива для ЗСУ.

Під час проведення закупівель, службові особи КЕУ занижували вартість товару та фіктивно визначали переможців тендеру, що дозволяло їм здійснювати перерахування державних коштів на власний рахунок. Ці дії призвели до збитків для Державного бюджету України на загальну суму понад 368 тисяч гривень.

Правоохоронні органи вже повідомили усім фігурантам про підозру у розтраті чужого майна та порушенні службових обов'язків. Наразі проводиться розгляд питання про обрання запобіжних заходів для затриманих осіб.

Нагадаємо, прокурори запобігли безпідставним витратам майже 38 млн грн з бюджету. В грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством був підписаний договір на капітальний ремонт елементів благоустрою міста, але прокурори виявили порушення у процедурі закупівлі. Кошти з місцевого бюджету на 2023 рік не передбачали цих витрат, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися