Виправдовувала Путіна: на Одещині затримали колаборантку

За колабораційну діяльність можна потрапити за ґрати на 15 років

У селі Вовківське Доброславської селищної громади одна з місцевих мешканок потрапила під обвинувачення за підтримку окупаційної влади Росії та заперечення збройної агресії проти України. За ці злочинні дії їй загрожує до п'ятнадцяти років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліцейські з'ясували, що жінка активно висловлювала свою підтримку російській агресії та виступала за дії президента РФ, вважаючи, що тільки він може встановити порядок у країні. Вона також стверджувала, що РФ проводить спеціальну операцію на території України з метою "визволення" українського народу.

За вказаними фактами поліція відкрила кримінальне провадження, а спільно з працівниками Служби безпеки України в Одеській області встановили і задокументували злочинну діяльність жінки.

Поки триває досудове розслідування, правоохоронні органи розглядають всі аспекти справи та збирають необхідні докази.

Ми повідомили правопорушниці про підозру у колабораційній діяльності, що кваліфікується ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічне заперечення громадянкою України здійснення збройної агресії проти України та її публічних закликів  до підтримки рішень і  дій держави-агресора. Санкція статті передбачає покарання позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років, – повідомила дізнавач територіального підрозділу поліції Юлія Плакуща.

Нагадаємо, Служба безпеки України успішно провела спецоперацію щодо розгалуженої агентурної мережі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ). У результаті цієї операції було одночасно затримано п'ятьох російських агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Крім того, Співробітники Служби безпеки України затримали російського інформатора, який проводив розвідку біля Миколаївського морпорту, збираючи дані про рух військових кораблів Збройних Сил України та їхні маршрути в Чорному морі. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися