Незаконне збагачення: колишньому директору підрядної компанії з Одеси загрожує тюрма

Підрядник взяв кошти за невиконаний ремонт

Поліцейські Одеси виявили факти незаконних дій колишнього директора підрядної компанії, який завищив вартість ремонтних робіт майже на 55 тисяч гривень. Цей чоловік, що порушив закон, може очікувати серйозного покарання, включаючи позбавлення волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За даними слідства, у 2020 році був укладений договір між місцевим комунальним підприємством та підрядником на проведення поточного ремонту парадної у житловому будинку в центрі Одеси. Однак підрядник, не виконавши своїх зобов'язань, підписав акти та довідки про виконані роботи з недостовірною інформацією, і взяв собі майже 55 тисяч гривень за не виконані роботи.

Одеська поліція набрала достатньо доказів та повідомила підряднику про підозру у заволодінні чужим майном та внесенні неправдивих відомостей до документів. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, У результаті розслідування організованої злочинної групи, правоохоронці виявили факти розтрати коштів на закупівлю твердого палива для Збройних Сил України (ЗСУ). Двом працівникам Одеського квартирно-експлуатаційного управління та приватному підприємцю вже пред'явлено підозру. За цим злочином їм загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Крім того, прокурори запобігли безпідставним витратам майже 38 млн грн з бюджету. В грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством був підписаний договір на капітальний ремонт елементів благоустрою міста, але прокурори виявили порушення у процедурі закупівлі. Кошти з місцевого бюджету на 2023 рік не передбачали цих витрат, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися