На Одещині браконьєри наловили раків на рекордну суму

Одеські поліцейські зупинили злочинну діяльність браконьєрів

Поліцейські Ізмаїльського районного відділу викрили двох браконьєрів, які незаконним знаряддям лову виловили майже 2500 раків у водах озера Катлабух біля села Утконосівка. Правопорушники мешкали у Саф’янівській громаді та завдали державі понад 8 мільйонів гривень збитків. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час патрулювання узбережжя озера, поліцейські помітили двох чоловіків, які за допомогою ятерів ловили раків та різні види риб. Експертні висновки підтвердили, що вони заподіяли значну шкоду водним біоресурсам на суму понад 8 мільйонів гривень.

У результаті операції правоохоронці вилучили понад 2500 раків та декілька видів риб, які стали матеріалами справи. За ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України браконьєрам загрожує штраф або обмеження волі до трьох років.

Наталія Мариморович, начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції, повідомила, що обвинувальний акт направлено до суду. 

Зазначимо, з початку 2024 року інспектори рибоохоронного патруля на водоймах України зафіксували численні факти браконьєрства – лов риби сітками, ятерами, у заборонених місцях, з перевищенням добової норми тощо. Так, на Одещині від початку року вже викрито 100 порушень правил рибальства на понад 2,6 млн грн збитків

Крім того, на Одещині з 15 лютого розпочалася нерестова заборона на вилов щуки. Обмеження діятимуть до 31 березня. Зазначимо, що з 15 лютого до 31 березня, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту.

Читайте також