Від початку року на Одещині викрито 100 порушень правил рибальства: які збитки

Інспектори вилучили у браконьєрів 690 кг незаконно добутої риби

З початку 2024 року інспектори рибоохоронного патруля на водоймах України зафіксували численні факти браконьєрства – лов риби сітками, ятерами, у заборонених місцях, з перевищенням добової норми тощо. Про це повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України. 

Так, на Одещині від початку року вже викрито 100 порушень правил рибальства на понад 2,6 млн грн збитків.

Протягом цього періоду Одеським рибоохоронним патрулем вилучено у правопорушників 690 кг незаконно добутої риби та 150 заборонених сітних знарядь лову загальною довжиною 3200 метрів.

Зокрема, 11 лютого рибпатрульними спільно з прикордонниками та водною поліцією виявлено осіб, які на озері Ялпуг масово знищували водні біоресурси з човна за допомогою електровудки. Таким варварським способом рибні мародери вбили 117 рибин (переважно щуку та карася сріблястого).

Нагадаємо, що кілька днів тому інспектори Одеського рибоохоронного патруля спільно із працівниками поліції та прикордонної служби викрили браконьєрів. Про це повідомили в пресслужбі відомства. Так, чоловік рибалив на каналі рисового господарства біля села Ліски Кілійської ОТГ. Правопорушник здійснював лов риби забороненими знаряддями лову - сітками.

Зазначимо, що 14 січня під час проведення рибоохоронного рейду на озері Ялпуг у районі села Озерне Ізмаїльського району виявлено порушення. Про це повідомили в Одеському рибоохоронному патрулі. Так, троє браконьєрів здійснювали лов риби під кригою забороненими знаряддями лову — чотирма лісковими сітками. До появи інспекторів їм вдалося виловити 14 кг водних біоресурсів, серед яких: лящ, щука, окунь, сазан, товстолоб, тарань та карась.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися