Винний завод на Одещині забруднив ґрунт: що саме сталось і які збитки

На Одещині з винного виробництва виливали шкідливі відходи на прилеглі землі

Після скарг місцевих мешканців щодо зливу виробничих відходів на земельну ділянку у селі Кулевчанської ОТГ, представники Державної екологічної інспекції ініціювали проведення розслідування. Від так головний інженер виноробного підприємства став фігурантом справи за забруднення землі. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Співробітники поліції з Білгород-Дністровського району встановили, що головний інженер підприємства, яке спеціалізується на виробництві виноградних вин, дозволив викидати відходи на прилеглу територію, розмір якої перевищує два гектари. Це призвело до серйозного забруднення землі небезпечними речовинами. Експерти оцінили завдану шкоду природі у майже 27 тисяч гривень.

Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури ми висунули фігуранту обвинувачення в забрудненні земель відходами, шкідливими для довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для довкілля. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт вже скеровано до суду, – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Відповідно до частини 1 статті 239 Кримінального кодексу України, за таке порушення можливе накладення штрафу від 17 до 68 тисяч гривень або позбавлення права займати певні посади або займатися конкретною діяльністю на термін до трьох років.

Нагадаємо, муніципальна лабораторія міста Одеса веде постійний моніторинг атмосферного повітря, використовуючи передові технології та точні прилади. Зокрема, ця ініціатива забезпечується мобільною лабораторією, яка регулярно перевіряє якість повітря в ключових місцях міста. В якому районі Одеси найбрудніше повітря – читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися