Намагався підкупити слідчого: на Одещині затримали хабарника

Чоловік, що запропонував хабар слідчому може потрапити за ґрати на 8 років

В Одеському районі поліція затримала чоловіка, який перебуваючи під слідством за крадіжку, намагався надати хабар слідчому. Його план – отримати лояльний запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою, за тисячу доларів. Тепер йому загрожує покарання за двома статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Працівники відділення поліції №1 Одеського районного управління поліції викрили чоловіка, який викрав гаманець з грошима, банківськими картками та документами. Після цього слідчі повідомили йому про підозру та звернулися до суду із запитом про його тримання під вартою.

У спробі уникнути відповідальності, підозрюваний намагався домовитися з правоохоронцями. Він запропонував слідчому одну тисячу доларів за надання підтримки у виборі запобіжного заходу “не тримання під вартою”. Поліцейський повідомив своєму керівництву про запропонований йому хабар, після чого були вжиті відповідні заходи для документування злочину.

Спільно з Одеським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції підозрюваного було затримано в службовому кабінеті слідчого, після того, як він передав частину обіцяного хабаря.

За цей інцидент правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Таке порушення передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися