"Білий квиток" за $8500 не врятував: на Одещині затримали ухилянта

Одесита, який купив "білий квиток", затримали на кордоні

Під час спроби перетнути кордон, одесит використовував підроблені документи про непридатність до військової служби. Він був виявлений співробітниками Держприкордонслужби на пункті пропуску "Маяки-Удобне-Паланка". Його затримала слідчо-оперативна група поліції, а після експертизи документів, що виявили ознаки підробки, він був повідомлений про підозру. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Виявилося, що чоловік замовив підроблені документи через інтернет-сервіс вартістю 8,5 тис. доларів США, відправивши свої особисті дані і здійснивши оплату на банківський рахунок невідомої особи.

Слідство за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 332-2, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України розпочало розслідування з приводу цього інциденту під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури. Одеситу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років.

Йдеться про закінчений замах на перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави в пунктах пропуску через державний кордон України за документами, що містять недостовірні відомості, пособництво у підробленні посвідчення та іншого офіційного документа, які видаються установою, яка має право видавати такі документи, і які надають права та звільняють від обов'язків, з метою використання його іншою особою та використання завідомо підробленого документа, – прокоментувала слідча Одеського районного управління поліції № 2 Діана Войтова.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися