Корупційна схема в Одесі: помічник директора підприємства вимагав хабаря від працівника

Правоохоронці затримали зловмисника під час одержання хабаря

Днями одеські правоохоронці викрили і затримали помічника директора приватного підприємства, яке займається торгівлею м'ясними виробами. Зловмисник вимагав грошову вигоду від свого підлеглого за вступ до громадського формування. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За даними слідства, затриманий спільно з представниками громадських формувань розробив схему "легкого" заробітку. За цією схемою працівникам підприємства пропонували вступ до громадської організації за 1,8 тисячі доларів США. За ці гроші працівник отримав би посвідчення, що дозволяло б йому безперешкодно пересуватися містом під час комендантської години.

Під тиском вимог роботодавця, працівник погодився на цю пропозицію та передав зловмиснику 1500 доларів. Пізніше він передав ще 300 доларів.

Зловмисника затримали під час одержання другого траншу хабаря. Зараз проводяться обшуки в приміщеннях підприємства та громадської організації. Вилучено документацію, гроші та інші докази, які будуть досліджені під час слідства.

Після виявлення всіх фактів зловмисникові було повідомлено про підозру за частинами 5 ст. 27, 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років та конфіскація майна.


Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися