Наркомафія за ґратами: поліція розкрила масштабну схему збуту незаконних речовин

Правоохоронці провели обшуки в Одеській, Київській, Донецькій та ще в 16 областях України

Національна поліція України завершила масштабну спецоперацію в 19 регіонах країни, затримавши 26 осіб, які займалися збутом наркотиків через Інтернет. У ході розслідування було припинено роботу п'яти нарколабораторій і вилучено значну кількість наркотиків, а також зброї та боєприпасів. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За інформацією правоохоронців, щомісячний дохід злочинної групи від продажу наркотиків перевищував 100 мільйонів гривень.

Упродовж двох місяців працівники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції спільно із територіальними управліннями боротьби з наркозлочинністю та кримінальним блоком ГУНП у Дніпропетровській, Волинській, Житомирській, Рівненській, Запорізькій, Чернівецькій, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Вінницькій, Одеській, Донецькій, Закарпатській, Полтавській, Харківській, Чернігівській, Черкаській областях та м. Києві проводили документування  протиправної діяльності фігурантів злочинних груп, які збували наркотики та психотропи по всій території України, – йдеться в повідомленні.

Фігуранти злочинної групи активно рекламували свої послуги на десятках Телеграм-каналів. За допомогою цього месенджера вони отримували замовлення та організовували доставку наркотиків покупцям через поштові служби та специфічні методи передачі.

У результаті 64 обшуків, які були здійснені на території України, було припинено діяльність п'яти нарколабораторій і вилучено понад 85 кг наркотиків, що еквівалентно 420 тисячам доз. Загальна вартість цих наркотиків на "чорному" ринку оцінюється у 150 мільйонів гривень, а також було вилучено зброю, гранати та набої.

Всі затримані особи підозрюються в скоєнні злочинів за статтею Кримінального кодексу України, що стосується незаконного обігу наркотиків в особливо великих розмірах. Суд призначив 20 особам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, решта отримали домашній арешт. За ці злочини може бути призначено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронні органи продовжують розслідування з метою викриття інших учасників цієї злочинної мережі.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися