В Одесі директорка навчального закладу може сісти за ґрати: в чому причина

В Одесі викрито директорку навчального закладу на хабарі

В Одесі правоохоронні органи розкрили корупційну схему, в якій причетна стала директорка професійно-технічного навчального закладу. За даними розслідування, вона регулярно отримувала неправомірні платежі від підприємця-орендаря паркувального майданчика, що розташований на території її закладу. За ці "послуги" директорці загрожує до десяти років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліцейські встановили, що керівництво ліцею вимагало від орендаря щомісячну суму в розмірі 11-12 тисяч гривень. У разі відмови платити, посадовиця погрожувала припинити постачання електроенергії на парковці, що призвело б до її зупинки.

За даними слідства, підприємець тричі перераховував кошти на банківський рахунок директорки і одного разу передавав її довіреній особі.

Співробітники Одеського районного управління поліції № 1, за участю представників Служби безпеки України в Одеській області та під керівництвом прокуратури міста Одеси, зафіксували факти корупційної діяльності керівництва ліцею. Під час обшуку вилучено частину отриманих неправомірно грошей та інші речі, які мають інтерес для дослідження.

Ми повідомили правопорушниці про підозру в проханні надати та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення та невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі ми клопочемо у суді про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, – розповіла начальниця відділення слідчого відділу територіального підрозділу поліції Валентина Горошко.

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися