В Одесі псевдоволонтери “зібрали для ЗСУ” 280 тисяч: яке покарання на них чекає

Зловмисники ошукали 14 громадян

В Одесі поліція розкрила діяльність злочинної організації, яка в режимі онлайн використовувала підміну благодійницьких ініціатив. Ця група, в яку входило троє осіб, змусила 14 жертв віддати понад 280 тисяч гривень обіцяючи надіслати гуманітарну допомогу для Збройних Сил України. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Під час слідства було встановлено, що один з мешканців Одеси стояв у центрі цієї махінації. Він, спільно з двома своїми знайомими, дзвонив військовим, священник та представникам волонтерських організацій, обіцяючи передати безоплатно автомобілі та іншу допомогу для ЗСУ. Однак для "доставки" цієї допомоги вони вимагали кошти від своїх жертв, які переказували гроші на банківські рахунки, вказані зловмисниками.

Аферисти активно використовували психологічні методи для переконання потерпілих у своїй правдивості. Під час телефонних розмов з жертвами вони емулювали звуки завантаженого автотранспорту, підтверджуючи таким чином, що допомога вже в дорозі.

Після успішного заволодіння грошима, які були зняті з банківських рахунків жертв, злочинці розподіляли ці кошти між собою і використовували для власних потреб. З потерпілими зловмисники втратили будь-який зв'язок.

Після завершення розслідування поліцейські висунули обвинувачення трьом особам:

  • за статтями Кримінального кодексу України щодо заволодіння чужим майном шляхом обману;

  • за володіння майном, одержаним злочинним шляхом.

За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі.


Нагадаємо, Детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися