На Одещині прикордонники переправляли ухилянтів до Молдови: деталі схеми

ДБР розкрило діяльність злочинної групи

На Одещині завершено розслідування щодо злочинної групи, яка організовувала незаконну переправу ухилянтів за кордон. Згідно з матеріалами розслідування, приватний підприємець з Одещини разом з двома прикордонниками та місцевим мешканцем створив незаконну схему, яка забезпечувала перетин кордону для військовозобов’язаних осіб. Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

За даними слідства, підприємець надавав неправомірні документи про звільнення військовозобов’язаних за медичними показниками. Прикордонники, своєю чергою, забезпечували формальний контроль та пропуск таких осіб через державний кордон. Четвертий учасник групи, який є багатодітний батько, він перевозив ухилянтів до Молдови на своєму автомобілі.

За свої "послуги" зловмисники стягували приблизно по 7 тисяч доларів США від кожного клієнта.

ДБР зафіксувало чотири випадки, коли військовозобов’язані скористалися послугами цієї злочинної групи.

Зараз учасники цього злочинного угруповання обвинувачуються у незаконному переправленні осіб через державний кордон України згідно з частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися