Двічі не з’явився в ТЦК: в Одесі засудили ухилянта

Одеситу, який ухилився від військового призову, загрожує тюрма

Київський районний суд міста Одеса виніс вирок 46-річному місцевому мешканцю за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Чоловіку було призначено покарання у вигляді позбавлення волі. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Прокурори Київської окружної прокуратури м. Одеси вважали чоловіка винним у тому, що він, бувши військовозобов'язаним і за висновком військово-лікарської комісії придатним до військової служби в ЗСУ, двічі не з'явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки без поважних причин.

Таким чином, він порушив чинне законодавство та ухилився від військового призову. Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

За рішенням суду, чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін у 3 роки. Наразі триває строк для подання апеляційного оскарження даного рішення.

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися