Директор комунального підприємства на Одещині підозрюється у шахрайстві

Директор КП фіктивно працевлаштовував людей й отримував за них заробітну плату

Правоохоронці Одещини затримали директора комунального підприємства та його спільницю за підозрою в організації шахрайської схеми. Завдяки їхнім діям державі було завдано збитків на понад мільйон гривень. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За інформацією поліції, зловмисник розробив схему, за якою на підприємство оформлялися фіктивні працівники. Їхню зарплатню незаконно привласнювали організатори шахрайської групи.

Спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Державної служби розслідувань та Служби безпеки України, правоохоронці встановили, що директор підприємства використовував свою знайому для залучення неосвічених громадян, які потрапили в складні життєві обставини.

Ця жінка, вводячи людей в оману, отримувала їхні особисті документи та відкривала на їх ім'я банківські рахунки. Після цього директор підприємства підписував накази про прийняття цих осіб на роботу та фіктивно обліковував їх "робочий час".

Зібравши достатньо доказів, ми повідомили керівнику КП та його спільниці про підозру. Чоловіку - за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України, а жінці – за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 цього ж кодексу, - зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тривання під вартою. Слідство продовжується, проводиться перевірка інших осіб, які можуть бути причетні до цього злочину. За скоєне обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Нагадаємо, одеські правоохоронці повідомили про підозру колишній керівниці одного з відділень фінустанов у незаконному заволодінні коштами на суму понад 50 тисяч гривень. Жінці загрожує позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися