Небезпечна робота за 100 доларів: одеситка ризикує сісти за ґрати на 10 років

В жінки конфіскували незаконний “товар” на 300 тисяч гривень

Правоохоронці виявили і затримали жительку Одеси, яка активно займалася збутом обмежених в обігу психотропних речовин по всій Україні. За інформацією поліції, її "товар" на чорному ринку має вартість 300 тисяч гривень. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліцейські з Одеського районного управління поліції № 1 з оперативним супроводом співробітників Головного управління Національної поліції в Одеській області розкрили діяльність жінки, яка використовувала інтернет-пабліки для реалізації різних синтетичних та рослинних речовин. Вона подрібнювала, фасувала і відправляла їх поштою замовникам по всій Україні, використовуючи для цього вигадане ім'я і накладні.

За тиждень такої "роботи" жінка отримувала 100 доларів на свій криптогаманець від "керівництва". Під час обшуку у квартирі затриманої поліцейські вилучили шість готових до відправки посилок, в яких знаходилися кристалічні речовини різних кольорів. Також було вилучено 50 згортків і 7 пакетиків з аналогічними кристалічними речовинами, 4 пакетики з речовиною рослинного походження, подрібнювач, ваги, пакувальний матеріал та мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Жінка зізналася, що торгувала речовинами "Alfa PVP" та псилобіциновими грибами. Всі вилучені речовини були направлені на експертизу. За даними поліції, жінці може загрожувати позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Ми зібрали достатню кількість доказів та вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Надалі в рамках кримінального провадження встановлюватимемо канал надходження жінці обмежених в обігу речовин, громадян, яким вона встигла відправити "замовлення", та повне коло осіб, причетних до наркотрафіку. Слідство триває, – повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Марина Самокиш.

Нагадаємо, поліція Одеси виявила злочинне угруповання, яке займалося збутом наркотиків та психотропів, що призвело до мільйонних прибутків для зловмисників. Правоохоронці документували діяльність правопорушників та вилучили з незаконного обігу понад чотири кілограми канабісу, амфетаміну, PVP та креку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися