Стрілянина на Одещині: чоловік шість разів натиснув на курок рушниці

На щастя чоловік стріляв в повітря й ніхто не постраждав

В Одеському районі поліцейські затримали чоловіка, який влаштував стрілянину з мисливської рушниці зі свого балкона. На щастя, ніхто не постраждав від цього інциденту. За цей вчинок чоловіка чекає до семи років ув'язнення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Увечері жителька Великодальницької територіальної громади звернулася до поліції, повідомивши про те, що її сусід з верхнього поверху будинку веде вогонь зі своєї рушниці. Після отримання сигналу на місце прибула оперативна група.

З'ясувалося, що чоловік, перебуваючи у нетверезому стані, взяв свою мисливську рушницю і почав стріляти в повітря, водночас лаятися на прохожих. Щасливо, ніхто не постраждав від шести пострілів, які чоловік випустив.

Для затримання агресивного чоловіка, який відмовився відкривати двері поліції, було залучено спеціальний батальйон поліції. В результаті затримання була конфіскована рушниця та патрони, які будуть направлені на експертизу.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Йдеться про грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, тобто хуліганство. Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Наразі слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, – розповів начальник Одеського районного управління поліції № 2 Андрій Донець.

Важливо зазначити, що згідно з законом, особи, які добровільно здадуть зброю та вибухові речовини, можуть уникнути кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, в Одеському регіоні затримали жителя Ізмаїльського району за незаконні оборудки з вогнепальною зброєю. Чоловіка спіймали “на гарячому”, під час того, як він продавав автомат Калашникова жителю Саф’янівської громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися