В Одесі викрито двох чоловіків у зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії

На комп'ютерах підозрюваних зберігалось близько 400 тисяч фото та 50 тисяч відео із дитячою порнографією

В Одесі правоохоронці затримали двох чоловіків, які зберігали та розповсюджували матеріали з дитячою порнографією. На їхніх комп'ютерах було виявлено понад 450 тисяч фото- і відеофайлів зі змістом порнографічного характеру, які стосувалися дітей. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліція Одещини встановила, що обидва чоловіки завантажували матеріали з дитячою порнографією з метою задоволення своїх сексуальних потреб. Один із них також активно розповсюджував ці матеріали на спеціалізованих вебсайтах.

Після проведення ряду спецоперацій правоохоронці здійснили обшуки у їхніх місцях проживання. За результатами обшуків було конфісковано комп'ютерну техніку, на якій зберігалася велика кількість матеріалів дитячої порнографії. Експертиза підтвердила їх незаконний зміст.

Дії з викриття цих правопорушників здійснювали слідчі відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 разом із співробітниками управління протидії кіберзлочинам в Одеській області під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

За наявності достатніх доказів ми повідомили фігурантам про підозру. Одному чоловіку – за ч. 3 ст. 301-1 Кримінального кодексу України у розповсюдженні дитячої порнографії. Відповідно до чинного законодавства, за цей злочин підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Йому вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 242 тисячі гривень. Другому чоловіку – за ч. 1 ст. 301-1 того ж кодексу. Таке правопорушення карається пробаційним наглядом на строк до п’яти років або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк від двох до шести років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство триває, – розповів старший слідчий територіального підрозділу поліції Олександр Стоянов.

Нагадаємо, на Одещині затримали чоловіка за підозрою у вчиненні насильства над 12-річним хлопчиком. Дитина про скоєне з ним розповіла своїй мамі. Правоохоронці встановили, що 31-річний підозрюваний серед білого дня схопив дитину на вулиці, затягнув до занедбаної землянки. Саме там він вчинив над хлопчиком сексуальне насильство. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися