"Не на часі": суд виніс вирок одеситам, які запускали феєрверки під час війни

Суд визнав винними одеситів, які запускали феєрверки, і призначив їм покарання

Попри обмеження використання піротехніки у воєнний період, в Одесі троє чоловіків вирішили влаштувати шоу з феєрверками. За ці дії вони отримали відповідні вироки від суду. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Один з інцидентів відбувся у лютому на вулиці Академіка Заболотного. 38-річний одесит, який в той день був осуджений за крадіжку, влаштував салют з 16 пострілів, використовуючи придбану раніше піротехніку. Чоловік пояснив свої дії тим, що спочатку планував використати феєрверки на Новий рік, але під час вживання алкоголю вирішив влаштувати салют.

Другий зловмисник, 25-річний одесит, у серпні попереднього року запустив салют біля одного з готельних комплексів Великого Фонтану, виконуючи замовлення на святковий захід.

Третій чоловік, 32 роки, у січні цього року вирішив порадувати свою знайому салютом на Люстдорфській дорозі, запустивши 20 пострілів.

Поліцейські під час обшуку вилучили використану піротехніку та ідентифікували правопорушників.

За наявні докази правоохоронці пред'явили обвинувачення за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України, а саме у хуліганстві. Суд розглянув справу і призначив відповідні покарання: 38-річному чоловіку – 5,3 року позбавлення волі та 17 тисяч гривень штрафу, двом іншим зловмисникам – обмеження волі на один рік кожному.

Нагадаємо, в Одесі поліцейські затримали 44-річного чоловіка, який запустив феєрверк у дворі багатоквартирного будинку на вулиці Академіка Глушка. Чоловік порушив заборону на використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану. Йому загрожує штраф до 34 000 гривень або обмеження волі до 5 років.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися