Посадовець Одеської міської ради вимагав "відкати "від торговця фруктами: деталі

Зловмисника затримали після взяття ним 22-х тисяч гривень хабаря

Одеська поліція викрила посадовця однієї з районних адміністрацій Одеської міської ради в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 22 тисяч гривень за підтримку безперешкодної роботи вуличних точок. Чоловіка затримали та повідомили про підозру, за якою йому загрожує до 10 років ув’язнення та конфіскація майна. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області

Оперативники Одеського районного управління поліції № 1 виявили, що представник Пересипської районної адміністрації Одеської міської ради, який займає керівну посаду, вимагав щомісячний "відкат" у розмірі 12 тисяч гривень від місцевого підприємця, що займається роздрібною торгівлею фруктами та овочами.

Під загрозою демонтажу двох торговельних об’єктів, посадовець також вимагав додатково 10 тисяч гривень за сприяння у наданні дозволу на розміщення третього торговельного об’єкта.

Під час обшуку на місці роботи посадовця поліцейські вилучили незаконно отримані гроші та службову документацію. Правопорушника затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Нагадаємо, Одеська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт, побудований на матеріалах Державного бюро розслідувань, що завершило досудове розслідування щодо правоохоронця. Той, ведучи розслідування онлайн-шахрайства, взяв хабар від фігуранта кримінального провадження, обіцяючи йому захист від відповідальності. Деталі проведення схеми охоплювала вимагання 10 тисяч доларів США за зупинення справи та повернення вилученого майна. Пізніше правоохоронець поставив умову отримання 20% від прибутків шахрайської схеми.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися