Прикордонники Одещини розкрили канал незаконної переправи осіб через кордон

"Квиток" до Молдови коштував від 4 до 7 тисяч доларів США

Прикордонники Подільського загону разом із співробітниками Головного управління Служби безпеки України та Слідчого управління Нацполіції України викрили схему незаконного переміщення осіб через державний кордон. Про це повідомляє Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

У ході кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" на березі Кучурганського водосховища було затримано п’ятьох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон до придністровського регіону Молдови.

У Роздільнянському районі було виявлено п’ятьох пособників, які співпрацювали з організатором незаконної переправи через телеграм-канал. Вони повинні були доставляти "клієнтів" до кордону за вартість від 4 до 7 тисяч доларів США за особу, залежно від терміновості виїзду.

Під час обшуків у фігурантів провадження було виявлено телефони з доказами вчинення злочинів, записники та сім-карти операторів мобільного зв’язку.

Одному з пособників уже оголошено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ч. 3 ст. 332 КК України. Справи щодо п’ятьох утікачів направлено до суду за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Схеми перетину кордону

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися