Готувались до 2 травня: в Одесі затримали диверсантів (ВІДЕО)

У них знайшли зброю та вибухівку


Напередодні 2 травня працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) разом із співробітниками Нацполіції провели масштабну спецоперацію, щоб виявити організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у річницю трагедії. Вони перевірили десятки людей із криміналітету та можливих колаборантів, які могли підпорядковуватися керівництву спецслужб РФ та дестабілізувати ситуацію в регіоні. За словами прес-служби ДБР, ворог не залишає планів захоплення регіону.

У результаті працівники ДБР затримали 12 осіб, обґрунтовано підозрюваних у підготовці диверсій, протестів та заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбурюванням одеситів до масових заворушень.

"У диверсантів працівники Бюро виявили арсенал зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та патронів до них зберігалася у приватному будинку одного із затриманих", - йдеться у повідомленні.

Крім того, бунтівники виявили прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури. За задумами ворога, вони мали реалізувати свій злочинний план на річницю трагічних подій – 2 травня.

Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України). Усі передані Службі безпеки України для подальших процесуальних дій.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися