Одеські митники викрили спробу незаконного вивезення валюти: про яку суму йдеться

В Одеській області викрито контрабанду валюти

Одеські митники успішно запобігли спробам незаконного переміщення валютних коштів через кордон. Три випадки недекларування валютних цінностей були виявлені в пунктах пропуску "Орлівка", "Старокозаче" та "Паланка". Про це повідомляє Державна митна служба України. 

Порушники митних правил, серед яких були громадяни України та Молдови, намагалися пройти через "зелений коридор" з понад 10 тис. євро, не декларуючи свої валютні кошти. Проте гроші були виявлені серед особистих речей без ознак приховування.

За ці факти були складені три протоколи за порушення митних правил згідно зі статтею 471 Митного кодексу України. Загальна сума вилучених валютних коштів становила 49 000 євро та 45 680 доларів США, що за курсом Нацбанку України складає майже 3 млн 855 тис. гривень.

Важливо пам'ятати, що згідно з законодавством фізична особа може ввозити в Україну та вивозити за її межі готівкову валюту у сумі, що не перевищує 10 000 євро в еквіваленті, без декларування перед митним органом.

Нагадаємо, подорожуючи через пункт пропуску "Старокозаче", громадянин та громадянка Молдови намагалися вивезти з України без декларування понад 3 мільйони гривень, проте митники завадили їхнім планам. Пара обрала "зелений коридор" для митного оформлення, стверджуючи, що у них немає товарів, які потребують декларування або заборонені до переміщення. Однак під час огляду виявили, що в кишенях одягу кожного з них містяться по 50 тис. доларів США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися