На Одещині СБУ викрили схему переправлення чоловіків за кордон

Організатор схеми намагався підкупити прикордонника

Одеській області співробітники Служби безпеки виявили організатора незаконної схеми переправлення військовозобов'язаних через кордон. Працівники спецслужби встановили, що один з мешканців області, через посередника, намагався купити начальника одного з прикордонних відділень. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

За допомогу у переправі "ухилянтів", зловмисник пропонував 8 тисяч доларів США за кожного. Але прикордонник вчасно повідомив про цю пропозицію СБУ.

Це дало можливість поетапно документувати злочинні дії організатора та посередника і затримати їх під час передачі хабаря за переправлення "втікача" через кордон.

Обом затриманим повідомлено про підозру за надання неправомірної вигоди службовій особі, а організатору - також за незаконне переправлення осіб через кордон. Санкції першої статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Тим часом незаконне переправлення осіб через державний кордон України карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Схеми перетину кордону

“Горе-манрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/9471


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися