В Одесі затримали жінку за торгівлю небезпечними психотропними речовинами

Канал потрапляння до фігурантки психотропної речовини буде встановлюватись

Поліція Одеси затримала місцеву жительку за підозрою в незаконних операціях з особливо небезпечними психотропними речовинами. Правоохоронці повідомили 42-річній жінці про підозру та помістили її під варту. За скоєне їй загрожує щонайменше шість років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У ході досудового розслідування слідчі відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 разом з оперативниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області задокументували, як жителька Пересипського району двічі продала по два пакетики з PVP одному зі співмешканців.

Затримання відбулося відразу після другої оборудки. Поліцейські вилучили психотропну речовину, належність якої до цієї категорії підтверджено висновком експертизи та результатами експрес-дослідження. Під час санкціонованого обшуку в оселі підозрюваної виявили ще один пакетик з кристалічною синтетичною речовиною, яку жінка також визнала психотропною. Крім того, поліцейські знайшли електронні ваги, мобільний телефон з інформацією, що підтверджує її протиправну діяльність, та інші речі, які становлять інтерес для слідства.

На підставі експертних висновків та інших доказів, зібраних під час розслідування, слідчі нададуть кінцеву правову кваліфікацію діям підозрюваної та висунуть обвинувачення, яке буде скеровано до суду.

Наразі ми зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури повідомили громадянці про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті особливо небезпечної психотропної речовини, зокрема повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Канал потрапляння до фігурантки психотропної речовини ми будемо встановлювати в ході розслідування. Слідство триває, – повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Дар’я Зенченко.

Нагадаємо, поліція Одеси виявила злочинне угруповання, яке займалося збутом наркотиків та психотропів, що призвело до мільйонних прибутків для зловмисників. Правоохоронці документували діяльність правопорушників та вилучили з незаконного обігу понад чотири кілограми канабісу, амфетаміну, PVP та креку.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися