9000 доларів за "білий квиток": в Одесі затримали організаторку схеми

Жінка організувала схему з ухилення від мобілізації за допомогою фальшивих довідок

В Одесі затримали жінку, яка за 9000 доларів пропонувала чоловікам можливість уникнути військової служби, надаючи фальшиві документи. Організаторку затримали під час отримання частини грошей. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці з управління стратегічних розслідувань в Одеській області разом зі слідчими Одеського районного управління поліції № 1 встановили, що 28-річна одеситка допомагала чоловікам уникнути служби в Збройних силах України. За 9000 доларів вона забезпечувала клієнтам повний пакет підроблених документів: від медичних довідок і висновків лікарських комісій про інвалідність до тимчасових посвідчень військовозобов'язаних, які зняті з обліку.

28 травня жінку затримали під час отримання першого траншу в розмірі 5000 доларів. Під час обшуків поліція вилучила підроблені печатки медичних установ та територіальних підрозділів ТЦК, довідки ВЛК, копії паспортів та чорнові записи.

Жінку затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили їй про підозру. Її дії кваліфікували за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України підозрюваній загрожує до дев'яти років позбавлення волі.


Нагадаємо, одеські правоохоронці викрили організовану злочинну групу, яка займалася незаконним переправленням чоловіків за кордон шляхом фіктивних шлюбів з багатодітними жінками. Організаторка цієї схеми, мешканка Київської області, була затримана та взята під варту. Їй загрожує від семи років ув'язнення з конфіскацією майна.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися