Хабар на кордоні: Одесита затримали за спробу виїхати з України за 2,5 тисячі доларів

На Одещині затримали чоловіка, який пропонував хабар прикордоннику

Правоохоронці Одещини затримали підозрюваного, який намагався уникнути мобілізації, пропонуючи інспектору прикордонної служби хабар у розмірі 2,5 тисячі доларів США. Чоловік намагався отримати можливість безперешкодно перетнути кордон з Республікою Молдова поза офіційними пунктами пропуску. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Підозрюваний обіцяв прикордоннику знаходити інших охочих уникнути мобілізації для забезпечення постійного "заробітку".

Прикордонник негайно повідомив про пропозицію своєму керівництву. В результаті спільної операції з поліцейськими, зловмисника було затримано.

Слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції разом із співробітниками управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України задокументували протиправні дії підозрюваного під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Чоловіка затримали безпосередньо під час передачі хабаря у прикордонному населеному пункті Одещини. Гроші були вилучені як речові докази, а сам правопорушник затриманий у процесуальному порядку.

В рамках розпочатого провадження за ст. 369 Кримінального кодексу України ми повідомили фігуранту про підозру у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданої їй влади та службового становища. Правопорушник може потрапити за ґрати на чотири роки. Наразі ми клопочемо про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Схеми перетину кордону

“Горе-манрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.

Також детективи Бюро розслідувань викрили організовану злочинну групу на Одещині, яка спільно з правоохоронцями організовувала незаконну переправу ухилянтів до Молдови. Представники ДБР надали підозру членам цієї банди, яка вигадала шахрайську схему на військовозобов'язаних, залучивши до неї двох правоохоронців та місцевого мешканця.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися