На Одещині п'яний водій хотів за 10 тисяч гривень відкупитися від поліцейських

Наявність алкоголю в його організмі була у 10 разів більше норми

Житель Подільського району відповідатиме за спробу надання неправомірної вигоди поліцейським у розмірі десяти тисяч гривень. Він намагався уникнути адміністративної відповідальності за порушення ПДР.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

63-річного фігуранта виявили пізно ввечері на дорозі в Кодимській територіальній громаді. Чоловік не впорався з керуванням автомобілем і допустив виїзд транспортного засобу за межі проїзної частини. Чоловік не надав для перевірки документи на право керування автівкою, мав явні ознаки сп’яніння і, розуміючи, що йому загрожує не тільки штраф, а ще й позбавлення права керування транспортними засобами, запропонував поліцейським гроші.

Попри попередження правоохоронців, що за порушення низки правил дорожнього руху він може нести не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність, водій не послухався і поклав гроші в салон службового автомобіля поліції. Співробітники групи реагування патрульної поліції викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка задокументувала правопорушення і вилучила з місця події  гроші в сумі десяти тисяч гривень.

Перевірка водія на стан сп’яніння показала наявність алкоголю в його організмі у 10 разів більше норми. За ці правопорушення чоловіку загрожує штраф до 17 тис. грн., з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Транспортний засіб був поміщений на арештмайданчик, а адміністративні матеріали – скеровані до суду.

Зауважимо, що це правопорушення карається штрафом від 17 тис. до 68 тис. грн або обмеженням чи позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Нагадаємо, правоохоронці Одещини затримали підозрюваного, який намагався уникнути мобілізації, пропонуючи інспектору прикордонної служби хабар у розмірі 2,5 тисячі доларів США.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися