Діти в зоні ризику: які віруси циркулюють в Одеській області

Епідситуація в Одеській області залишається під контролем

За даними моніторингу, рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в Одеській області за останній тиждень зріс на 13%. Основний приріст пов'язаний з дитячим населенням, серед якого захворюваність зросла на 35,6%, тоді як серед дорослих показник знизився на 7%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Діти стали найбільш вразливою групою: вони складають 57% всіх випадків захворювань на кишкові інфекції. Зокрема, найчастіше хворіли діти у вікових групах від 1 до 4 років (39%) та від 5 до 9 років (31%).

Моніторинг навколишнього середовища показав, що з 67 зразків води, серед яких були проби морської (18), прісної (23), стічної води з інфекційних відділень (21) та баластні води (5), холерного вібріону не виявлено.

Кір та підозри на кашлюк

Минулого тижня в Одеському районі зареєстровано два підтверджених випадки кору серед дорослих, які не були щеплені. З початку року в області було підтверджено 16 випадків кору, з них 8 серед дітей. Основні осередки спалахів - Одеський (10 випадків, зокрема 6 в Одесі), Ізмаїльський (5 випадків) та Березівський (1 випадок) райони. З усіх хворих 6 осіб були щеплені за віком, а 10 - ні.

За минулий тиждень також зареєстровано 23 нових підозри на кашлюк, що на 4 випадки більше, ніж на попередньому тижні.

Чи виявили сказ на Одещині

Кількість постраждалих від укусів тварин значно знизилася, на 26%, з 105 випадків на попередньому тижні до 78 на звітному. Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

Нагадаємо, 26 червня 2024 року на сесії Одеської міської ради депутати схвалили збільшення фінансування програми "Здоров'я" на 7 млн грн. Ці кошти дозволять провести щеплення другою дозою вакцини проти ВПЛ дітям, які вже отримали першу дозу. Крім того, понад 850 дітей зможуть отримати першу дозу вакцини.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися