Діти до 4 років в зоні ризику: які віруси циркулюють в Одеській області

Статистика захворюваності в Одеській області

За даними останнього моніторингу, захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) в області зросла на 14,1% порівняно з попереднім тижнем, зокрема серед дітей спостерігається ще вище зростання – на 21,3%. У структурі захворюваності діти складають 66,2%, з найбільш ураженою віковою групою 1-4 роки, яка становить до 40%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Щодо моніторингу холерного вібріона, було досліджено 68 проб у різних середовищах, включаючи морську та прісну воду, стічні води інфекційних стаціонарів та інші. Холерний вібріон не було виявлено.

Загалом за тиждень зареєстровано 318 випадків розладів шлунково-кишкового тракту, з яких всіх обстежено на холеру з негативним результатом.

Загалом з початку року в області зареєстровано 17 випадків кору, у тому числі 9 серед дітей. З них щеплені згідно з віком були 6 осіб, не щеплені – 11. На звітному тижні зареєстровано 18 випадків підозри на кашлюк, що на 6 випадків вище, ніж на попередньому тижні (12).

За даними моніторингу за звітний тиждень, укуси тваринами зафіксовано у 80 осіб, що на 16,7% менше, ніж на попередньому тижні (96 укусів). Випадків сказу серед людей не було зареєстровано. З початку року лабораторно підтверджено 95 випадків сказу серед тварин, з них 15 (15,8%) – серед домашніх, 80 (84,2%) – серед диких (лисиці, шакали, дикі коти).

Нагадаємо, в Одесі за тиждень народився 131 малюк. Серед новонароджених одна пара близнюків. Які щеплення необхідні дітям – читайте в матеріалі.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися