Майже 40% всіх хворих діти до 4 років: епідситуація на Одещині

Захворюваність на кишкові інфекції знизилась на 8% в Одеській області

За результатами моніторингу, в Одеській області спостерігається зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції на 8% порівняно з попереднім тижнем. Зокрема, серед дітей захворюваність знизилась на 9,5%, а серед дорослих – на 4,9%. Про це повідомляє Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У структурі захворюваності діти складають 70%, причому найбільш ураженою є вікова група 1-4 роки, на яку припадає 38,4% випадків. Згідно з факторним аналізом, більшість хворих (30,8%) пов'язують захворювання з вживанням готових домашніх страв, приготованих та збережених з порушенням технології.

За звітний тиждень було проведено 76 проб з метою моніторингу циркуляції холерного вібріона на об'єктах довкілля: досліджено морську воду (18 проб), прісну воду (23 проби), стічні води інфекційних стаціонарів (25 проб), баластні води (9 проб) та одну пробу харчових продуктів.

Вірусний гепатит та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками або взагалі не реєструвались. Від початку року лабораторно підтверджено 23 випадки кору, з них 13 – у дітей.

Протягом тижня зареєстровано 14 випадків підозри на кашлюк, що на 5 випадків менше, ніж минулого тижня (19). Випадки захворювання зареєстровано в Одеському (8 випадків) та Ізмаїльському (6 випадків) районах.

Нагадаємо, цього тижня термометри на Одещині показують знову позначки понад +30 градусів. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попереджає про можливість виснаження та теплового удару, особливо для немовлят, людей похилого віку та хронічно хворих. Центр громадського здоров'я надає кілька порад, які допоможуть вам пережити спекотні дні без шкоди для організму.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися