Втратила ногу внаслідок обстрілу РФ: юна одеситка повертається до тренувань

6-річна Саша Паскаль з Одеської області повертається до тренувань з гімнастики. Вона отримала сучасніший біонічний протез

Маленька, але незламна Олександра Паскаль втратила ніжку внаслідок торішнього російського ракетного удару по Затоці Білгород-Дністровського району Одеської області. Але дівчинка не втратила волі та починає нове життя в нових умовах.  Наразі Саша проходить реабілітацію та повертається до тренувань із гімнастики, якою займається з трьох років.

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради. 

picture

Завдяки благодійному збору, дівчинка отримала найсучасніший біонічний протез, який виготовили  з урахуванням всіх потреб дівчинки. Він дає їй можливість вести активне життя. Наразі Саша вже може виконувати звичні вправи та, навіть, сісти на шпагат. До спорту юна одеситка змогла повернутися після чотирьох місяців занять.

picture

Ракетний обстріл

Нагадаємо, 16 травня російська ракета зруйнувала базу відпочинку та дачі навколо в Затоці, в тому числі постраждав й будинок Саші Паскаль. Мати дитини отримала численні осколкові травми та частково втратила слух.

Через обстріл маленька дівчинка залишилася без ніжки. Два тижні дитині довелося перебувати у реанімації. Спочатку Саші поставили протез ноги на шість місяців, а також в руку встановили спицю, аби кістки зрослись. Лікування дитина проходили в Австрії. Лікарі вирішили взяти на себе подальше лікування та реабілітацію родини.

"Коментарі" раніше писали про те, як ракетний обстріл вплинув на психіку українців. Найбільші зміни в березні спостерігаються в групі респондентів, які відповідали в лютому на це питання — "відчуття безпеки трохи зменшилося"









Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися