На Одещині мобільні бригади допомагають психологічній реабілітації дітей

Кожна громада може залишити заявку

На Одещині запрацювали мобільні бригади з психологічної реабілітації дітей. Також в регіоні працюють 4 мобільні автобуси для рутинної вакцинації та ревакцинації щодо ковідного захворювання.

Про це повідомив Сергій Братчук, речник голови Одеської обласної військової адміністрації.

На Одещині активізовано роботу щодо психологічної реабілітації дітей з використанням мобільних бригад діагностування. Кожна громада може залишити заявку, і мобільна бригада приїде до будь якого населеного пункту. Також продовжується робота по створенню та забезпеченню всім необхідним кластеру донорів, – розповів Сергій Братчук.

Ці бригади надають психологічну допомогу постраждалим, реагують на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання. Також інформують постраждалих осіб про медичні, юридичні та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства. Спікер Одеської ОВА також додав, що станом на сьогодні в Одеській області зареєстровано 218 628 внутрішньо переміщених осіб, з них 56 652 – діти віком до 18 років.

На порталі "Коментарі" повідомляли, що менше третини шкіл Одещини працюють очно. З понад 700 шкіл різних типів та форм власності тільки 226 впроваджують "живий" формат навчання.

Також "Коментарі" писали, що в Одеській спеціальній школі №91 відкрили "Клас безпеки" для дітей з порушеннями слуху. Це вже 65 клас на Одещині. 








Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися