Минулого тижня в Одесі народилося 130 маленьких українців

За тиждень населення міста поповнила одна двійня

Протягом минулого тижня у міських пологових будинках Одеси народилося 130 новонароджених українців, що на 5 дітей більше, ніж тиждень тому.  За тиждень населення міста поповнила одна двійня.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Кількісну перевагу продовжують утримувати новонароджені дівчатка – за тиждень на світ з'явилося 66 маленьких одеситок та 64 юні одесити. Міський пологовий будинок №1 лідирує - тут побачили світ 42 малюки. Всі пологові будинки Одеси мають повне забезпечення електроенергією, водою та теплом і надають медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим. Медичний персонал працює на робочих місцях.

Популярні імена

У 2022 році українці досить креативно підходило до вибору імен для своїх дітей. Так, одну з дівчинок назвали Джевеліна, а хлопчика — Нектарій. За даними Міністерства юстиції України, у другому півріччі 2022 року найпопулярнішими жіночими іменами стали Анна, Анастасія, Вероніка, Софія, Олександра, Марія, Вікторія, Мілана, Соломія, Варвара, Єва. А от хлопчиків найчастіше називали Артем, Дмитро, Іван, Максим, Михайло, Данило, Владислав, Олександр, Андрій.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині відкрили Центр первинної медико-санітарної допомоги Великоплосківської громади. Це вже друга амбулаторія, яку відкрили в регіоні після повномасштабного вторгнення.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися